fredag 4 november 2011

Barnserie

Jag gjorde en barnserie till barnserietävlingen på seriefestivalen "I Seriernas Värld", som gick av stapeln i Malmö för ett tag sen. Det var rätt knepigt. Inte så mycket för att jag aldrig gjort serier för barn förut som för det faktum att temat för tävlingen var fabler och Frankrike. En rätt konstig kombination av teman. Tolkningen var fri så man kunde kanske fokusera på det ena temat och skippa det andra, jag vet inte. Jag kom på flera bra idéer till serier som jag fick skippa för att dom inte hade det minsta med fabler eller Frankrike att göra och tänkte att jag helt enkelt skulle strunta i det. Sen kom jag på den här kompromissen. Det är ingen fabel men innehåller i alla fall en talande katt. Och den utspelar sig delvis i Marseille, ett felstavat Marseille visserligen men dock Marseille. Så jag bestämde mig för att rita den lite snabbt. Det gick inte riktigt så snabbt som jag hade tänkt men ändå ganska snabbt. Tyvärr syns det på sina ställen att det gått snabbt men vafan... Jag är inte direkt missnöjd med serien men den blev lite av en kompromiss och kompromisser blir aldrig riktigt bra. Jag vann inte tävlingen men det var åtminstone en kul serie att göra.
Här om dan kom jag på en massa idéer på vad man skulle kunna göra med de här karaktärerna. Det har inte ett dugg med fabler eller fransoser att göra men det är rätt bra. Vi får se, det kanske kommer en uppföljare.
1 kommentar:

  1. Oj, den här serien hade jag missat. Jag gillar den. Dialogen är intressant och känns naturlig. Sen så tycker jag inte att den ser så hafsigt gjord ut som du säger. Det verkar också som om färgläggningen börja sitta bättre för dig :)

    SvaraRadera